lauantai 5. maaliskuuta 2016

Arabialainen maustekakku

Eräänä päivänä ollessani hierojalla, otin puheeksi kakkuprojektini. Kysyin hierojaltani, mikä on hänen mielestään paras kuivakakku, jota hän on syönyt. Empimättä hän vastasi Arabialaisen maustekakun. Minä tietysti heti kysymään saisiko reseptin ja sain. Poika laittoi äidilleen viestiä ja sain ohjeen sähköpostilla.


Rakkaalla lapsella näyttää olevan monta nimeä. Arabialaisen maustekakun nimellä löytyy jos jonkinlaista reseptiä. Osassa ohjeeseen laitetaan kaakaojauhettakin. Oikeastaan ainut yhdistävä tekijä on mausteet.

Tein kakun ensin kuorrutteetta ja ilman mantelilastuja. Oli hyvää sekin. Mutta kyllä tämä kuorrutettu versio manteleilla oli juhlapöydän kruunu. Kuorrute maistui minusta ihanan kahviselta. Mutta kuorrutteella toki kovin makea kakku.


Arabialainen maustekakku

200g  voita tai margariinia
3 3/4 dl sokeria

3 kpl kananmunia
5 dl  vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3/4 tl muskottia
1 tl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

2 dl maitoa
Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää kanamunat taikinaan yksitellen vatkaten. Lisää kuivat aineet. Maito lisätään viimeisenä. Paistetaan 170 asteessa n. 1tunti.

Kuorrutus:
3 rkl sulatettua voita
1 keltuainen
3 1/2 dl pölysokeria
3/4 rkl kaakaota
1/4 tl  kanelia
1 rkl kylmää kahvia

Sekoitetaan ja levitetään jäähtyneen kakun päälle.


Kakku säilyi mehevänä monta päivää, ehkä juuri kuorrutteen ansiosta. Tätä tulee varmasti kokeiltua toisenkin kerran.

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen kakku tuon kuorrutteen kanssa. Itse en tosin tykkää yhtään kahvin mausta edes leivonnaisissa, joten yleensä jää tekemättä kaikki herkut joissa mainitaan kahvi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.