lauantai 27. helmikuuta 2016

Banaanikakku

Etsin monta vuotta hyvää banaanikakun reseptiä kunnes löysin mieluisan. Se löytyi Me-lehdestä, epäilen vuoden olleen 2011. Enää reseptiä ei löytynyt Me-lehden sivuiltakaan, mikä on sääli, sillä niin hyvää se on. Minulla on tallella vain lehdestä leikattu resepti.


Valehtelematta olen leiponut tämän kakun toistakymmentä kertaa. Epäilen, että useamminkin. Jos vain banaanit uhkaavat jäädä pöydälle ja muuttuvat liian tummiksi kelvatakseen perheelle, leivon ne kakuksi tai pakastan soseena kakkua varten toiseksi kerraksi. Mitä tummemmat banaanit, sen parempi kakku.


Säilyvä banaanikakku

150 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
4-5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
3-4 kypsää, soseutettua banaania

Voitele kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi taikinaan soseutetut banaanit. Paista noin 35 min 200 asteessa.

Tykkään soseuttaa banaanit aina kunnolla, mutta haarukallakin onnistuu.


Margariini ja sokeri vaahdoksi. Minä käytän aina juoksevaa margariinia.



Ja siinä ne pikkuiset ovat uuniin menossa.


Ja voila. Valmista tuli. Aina yhtä herkullista. Kahdesta pikkukakusta riittää jaettavaa ystävillekin.


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.