Kakun alkuperäinen ohje löytyy Meanwhile in Longfield blogista. Kakku on ehkä aavistuksen kuivempi, mutta suklaisuutensa ansiosta on todella hyvää. Toki, tapani mukaan yksinkertaistin alkuperäistä ohjetta, enkä vaahdottanut voita. Työpäivän jälkeen pitää mennä sieltä, mistä aita on matalin, tai sieltä missä on portti :)
Mehevä vanilja-suklaakakku
200 g margariinia
170 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 vaniljatanko raaputettuna (tai 1 rkl vaniljasokeria)
½ dl kermaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
170 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 vaniljatanko raaputettuna (tai 1 rkl vaniljasokeria)
½ dl kermaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
2. Yhdistä juokseva margariini suklaasulaan.
3. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä suklaaseokseen.
4. Sekoita joukkoon vanilja, kerma, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa vajaa tunti.
2. Yhdistä juokseva margariini suklaasulaan.
3. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä suklaaseokseen.
4. Sekoita joukkoon vanilja, kerma, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa vajaa tunti.
Tämä kakku kuuluu niihin kakkuihin, jotka paranevat vanhetessaan. Mahtaakohan tätä säästyä :)
Tämä taitaisi olla meidän perheen suklaansyöjien mieleen, mutta taidanpa pyöräyttää Pääsiäiseksi kuitenkin tuon banaanikakun niin saan ylikypsät banaanit pois kuljeksimasta. Kiitos resepteistä!
VastaaPoista