Rakkaalla lapsella näyttää olevan monta nimeä. Arabialaisen maustekakun nimellä löytyy jos jonkinlaista reseptiä. Osassa ohjeeseen laitetaan kaakaojauhettakin. Oikeastaan ainut yhdistävä tekijä on mausteet.
Tein kakun ensin kuorrutteetta ja ilman mantelilastuja. Oli hyvää sekin. Mutta kyllä tämä kuorrutettu versio manteleilla oli juhlapöydän kruunu. Kuorrute maistui minusta ihanan kahviselta. Mutta kuorrutteella toki kovin makea kakku.
Arabialainen maustekakku
200g voita tai margariinia
3 3/4 dl sokeria
3 kpl kananmunia
3 3/4 dl sokeria
3 kpl kananmunia
5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3/4 tl muskottia
1 tl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja
2 dl maitoa
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3/4 tl muskottia
1 tl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja
2 dl maitoa
Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää kanamunat
taikinaan yksitellen vatkaten. Lisää kuivat aineet. Maito lisätään viimeisenä. Paistetaan
170 asteessa n. 1tunti.
Kuorrutus:
3 rkl sulatettua voita
1 keltuainen
3 1/2 dl pölysokeria
3/4 rkl kaakaota
1/4 tl kanelia
1 rkl kylmää kahvia
1 keltuainen
3 1/2 dl pölysokeria
3/4 rkl kaakaota
1/4 tl kanelia
1 rkl kylmää kahvia
Sekoitetaan ja levitetään jäähtyneen kakun päälle.
Herkullisen näköinen kakku tuon kuorrutteen kanssa. Itse en tosin tykkää yhtään kahvin mausta edes leivonnaisissa, joten yleensä jää tekemättä kaikki herkut joissa mainitaan kahvi. :)
VastaaPoista