150 g juoksevaa margariinia
200 g kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai piimää
3 munaa (M-koko)
130 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
170-200 g puolukoita tai punaviinimarjoja
200 g kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai piimää
3 munaa (M-koko)
130 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
170-200 g puolukoita tai punaviinimarjoja
Sekoita juokseva margariini, kermaviili ja munat jäähtyneen
voisulan joukkoon. Rouhi valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhot, sokeri,
valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kaada margariini-kermaviili-munaseos
kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi taikinaan puolukat.
Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun
rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin
alatasolla noin 1 t 10 min, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.
Maku 6/15 lehdessä ollut kakku on kyllä huomattavasti kauniimpi kuin minun versioni :)
Punaviinimarjat sopivat myös kakkuun hyvin. Olen jo useamman ystävän kuullut kertovan, että puolukat ja punaviinimarjat tahtovat jäädä pakastimeen käyttämättömiksi. No, nyt niille löytyi hyvä käyttötarkoitus. Ja jos haluaa päästä vieläkin helpommalla valkosuklaan suhteen, niin Pirkka sarjasta löytyy valkosuklaa hippuja, jotka voi kaataa suoraan pussista taikinaan.
Nyt on hyvä aika tyhjentää pakastimet puolukasta :)
Kiitos! Tulin varta vasten kurkkimaan, joko resepti on täällä ja olihan se. :) Testiin menee, ehkä jo tulevana viikonloppuna.
VastaaPoista