Punssi-suklaakakku (vähän muokattuna)
Taikina
150 g maitosuklaata
400 g juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1½ dl kylmää, vahvaa kahvijuomaa
150 g maitosuklaata
400 g juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1½ dl kylmää, vahvaa kahvijuomaa
Kostutus
1½ dl punssilikööriä
½ dl vettä
1½ dl punssilikööriä
½ dl vettä
Kuorrutus
50 g maitosuklaata
1 rkl huoneenlämpöistä voita
50 g maitosuklaata
1 rkl huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
pääsiäismakeisia
pääsiäismakeisia
1. Rouhi maitosuklaa veitsellä karkeaksi. Vaahdota kulhossa margariini ja sokerit. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen välillä huolella
vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vuorotellen
kahvijuoman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita kevyesti nostellen
tasaiseksi taikinaksi.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (2,5 l)
huolellisesti. Valuta taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa
noin tunti. Nosta kakku jäähtymään ritilälle.
3. Kiehauta kostukeliemen ainekset. Kumoa kakku hieman
jäähtyneenä ja lusikoi liemi lämpimän kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä
huolella seuraavaan päivään.
4. Paloittele ja sulata loppu maitosuklaasta mikrossa. Lisää tilkka juoksevaa margariinia. Anna
jäähtyä hetkinen. Levitä kakun päälle. Koristele pääsiäismakeisilla. Säilytä kakku kuvun alla
jääkaapissa.
Alkuperäinen ohje: Kaisa Liski
Nyt aion esitellä miten käy joskus kokeneemmallekkin kokille. Reseptiä katsoessani mietin, että tuleepa kakkuun paljon kaikkea. Muniakin kuusi. Jotenkin 200 asteen lämpötila tuntui kovalta kuivakakulle, joten päätin paistaa sen 175 asteessa. Niin luulin tekeväni. Kun munakello soi, tuli keittiössä vastaan palaneen käry. Olin vääntänyt uunin 225 asteeseen. Ja näin siinä sitten kävi.
Sinne meni kuusi munaa suklaineen. Mutta muutamasta ei palaneesta kohdasta maistoin kakkua ja se maistui palaneenakin mehevälle ja hyvälle, jotta päätin yrittää toistamiseen.
Taikinassa maistui kahvi, mutta juurikaan en sitä valmiissa kakussa maistanut. Oikaisin vähän suklaan pilkkomisessa ja käytin Pirkan valmiita suklaahippuja.
Itse asiassa kakkutaikinasta tuli kaksi kakkua. Toinen isoon vuokaan ja toinen pieneen. Koristelin ainoastaan sulalla suklaalla, johon laitoin aavistuksen margariinia. Sain koristeluapua ystävältäni ja niin pienet munat löysivät paikkansa. Pieni kakku lähti lahjaksi vanhemmilleni.
Kakku oli todella hyvä ja mehevä ilman punssiakin, jos sitä ei halua käyttää. Minun kakkuni ei ole niin kaunis kuin lehden vastaava, mutta herkullinen siitä lopulta tuli.
Kuulostaa ja näyttää hyvältä :-)
VastaaPoista