Tämän kakun reseptin sain ystävältäni Sannalta pyytäessäni ystävieni lempireseptejä. Taas tuli aika banaanikakun kun pöydällä pötkötteli muutama tummaakin tummempi banaani ja niin resepti pääsi kokeiluun. Ja tämä oli hyvää!
Sannan Banaanikakku
5dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl
inkivääriä
2 dl kermaa
3 munaa
2-3 dl banaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
1,5
dl juoksevaa margariinia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekoittimella, jolloin sose on melko
löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja
jäähdytä tällöin rasva ensin. Paista 175 C, alin taso, 45-60 min. Anna kakun
jäähtyä ennen kumoamista 10 minuuttia.
Tässä kakussa kokeilin Lidlin ruokaohjevihkosessa ollutta vinkkiä. Siinä kehoitettiin "leivittämään" kakkuvuoka ruokosokerilla. Silloin kakun pintaan muodostuu karamellisoitua sokeria. Täytyy sanoa, että sopi tähän kakkuun mainiosti. Sokeria olisi voinut toki laittaa enemmänkin, mutta ei makeaa mahan täydeltä.
Kermaa minulla ei sattunut nyt olemaan kaapissa, mutta avattu mantelimaitopurkki löytyi. Niinpä käytin sen kerman sijaan ja täytyy sanoa, että hyvää oli sekin. Ei kyllä erityisesti maistunut lopputuloksessa, mutta kokonaisuudessaan kakku oli mehevää ja hyvää.
Perheemme on viettänyt sokeritonta syyskuuta. Niinpä kaikki tämän kuukauden kakut ovat päätyneet lahjaksi ystäville. Ainoastaan pienen suullisen olen kakkuja maistanut, jotta olen voinut todeta ne syötäviksi :) Enää muutama yö lokakuuhun, sitä odotellessa....
Täytyypä kokeilla tätäkin! Se toinen banaanikakku on kyllä ollut meillä suuressa suosiossa :-)
VastaaPoista