lauantai 17. syyskuuta 2016

Porkkana-nougatkakku

Näin syksyllä mikään ei ole parempaa kuin porkkanakakku. Tämä resepti on itse asiassa alunperin ollut piirakka, mutta ajattelin testata toimisiko kakkuna, sillä tämä on niin ihanaa. Ja toimihan se. Tässä kuorrute on korvattu totutun tuorejuuston sijaan rahkalla ja minusta se on helppo ja maukas ratkaisu.


Porkkana-nougatkakku

3-4 (200g) porkkanaa
3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria     
1 dl fariinisokeria                       
½ pss (à150g) Fazer Wiener Nougat Crush - rouhetta          
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
ripaus suolaa  

Kuorrutus:
2 tlk (200g) Valio maustettua rahkaa, sitruuna                        
½ pss (à150g) Fazer Wiener Nougat Crush - rouhetta
        
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, öljy, sokerit ja nougatrouhe.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 45 minuuttia.  Anna kakun  jäähtyä kylmäksi.
Levitä sitruunarahka kakun päälle. Koristele nougatrouheella juuri ennen tarjoilua, jotta rouhe säilyy rapeana. (Alkuperäinen ohje Pirkasta, mutta netistä sitä ei enää löytynyt)


Tämä kakku on todella mehevä. Vaikka taikina ei näytä niin herkulliselta, niin tuoksu on jo tässä vaiheessa huumaava. Jos haluat tehdä tämän piirakkana laita piirakka halkaisijaltaan 30 cm vuokaan ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Piirakkaan riittää kuorrutteeksi yksi purkki rahkaa.


Ja arkisemman saa jos jättää kuorrutteen pois. Maukasta myös näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.