perjantai 2. syyskuuta 2016

Suklaarusinakakku

Syntymäpäivilleni halusin ehdottomasti tehdä suklaarusinakakun. Olemme saaneet monena jouluna kyseisen kakun lahjaksi ystävältämme. En vain koskaan aikaisemmin ole kokeillut tehdä sitä itse.


Suklaarusinakakku

3 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
100 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl suklaarusinoita
0,5 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
3 rkl kuohukermaa
150 g tummaasuklaata

Koristeeksi
1 dl suklaarusinoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut (voit sulattaa suklaan myös mikrossa). Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ( ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaa pieninä paloina joukkoon (tai sulata suklaa mikrossa). Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele suklaarusinoilla. Ohje: Yhteishyvä


Kakku on hyvää ilman kuorrutettakin, mutta kyllähän se kuorrute on tässä kakussa se kruunu. Minä olen aivan onneton näissä kuorrutteissa, mutta täytyy kehaista, että tämä onnistui hyvin minun tekemäkseni. Suklaan sulatin mikrossa. Teen sen näin: Mikron teho 350 W. Sulata ensin 1 minuutti ja sekoita. Sen jälkeen sulata aina 30 s jaksoissa ja välissä sekoita. Näin tehden suklaa ei pala. Vielä kun tekisi tuon kuorruttamisen muulla kuin tarjoiluastiassa, niin lopputulos olisi huomattavasti siistimpi :)


Mutta en malta olla esittelemättä tätä Anna-Mari Westin korttia, joka on niin täydellinen kakkuihmiselle :)


2 kommenttia:

  1. Suklaarusinakakku! En ole ikinä kuullutkaan! Mutta kyllä näyttää herkulliselta, ja sopivan hauskan näköinen vaikka lastenjuhliin :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.