Suklaarusinakakku
3 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
100 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl suklaarusinoita
0,5 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
100 g margariinia
100 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl suklaarusinoita
0,5 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
3 rkl kuohukermaa
150 g tummaasuklaata
150 g tummaasuklaata
Koristeeksi
1 dl suklaarusinoita
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva
kattilassa ja lisää suklaa paloina joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin
sulanut (voit sulattaa suklaan myös mikrossa). Lisää hieman jäähtynyt
suklaaseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat
jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa.
Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ( ja korppujauhotettuun)
kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Valmista
suklaakuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaa pieninä paloina
joukkoon (tai sulata suklaa mikrossa). Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta
kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele suklaarusinoilla. Ohje: Yhteishyvä
Mutta en malta olla esittelemättä tätä Anna-Mari Westin korttia, joka on niin täydellinen kakkuihmiselle :)
Suklaarusinakakku! En ole ikinä kuullutkaan! Mutta kyllä näyttää herkulliselta, ja sopivan hauskan näköinen vaikka lastenjuhliin :-)
VastaaPoistaNo niin sopisikin! Ja on hyvää :)
Poista