lauantai 8. lokakuuta 2016

Pähkinävoikakku

Löysin internetin ihmeellisestä maailmasta tämän kakun. Saatesanoina oli, että reseptin kehittelijä  olisi voittanut 10 000 dollarin palkinnon kakusta ja tämä olisi paras banaanikakku ikinä. Uskoo ken tahtoo, mutta olihan sitä kokeiltava.


Pähkinävoikakku 

3 cup vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
4 erittäin mustaa banaania, kevyesti muusattuna
1/2 cup pähkinävoita
1 cup kermaviiliä
2 munaa
1/4 cup kookos öljyä tai rypsiöljyä
1 cup fariinisokeria paineltuna
1 tl vaniljasokeria (tai uutetta)
1 1/2 cup Reese's Peanut Butter Cups paloiteltuna
85-99 g tummaa suklaata paloina

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka. Sekoita taikinakulhossa 2 3/4 cup jauhoista, sooda,suola ja kaneli ja aseta sivuun. Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon pähkinävoi, kermaviili, munat, öljy, fariinisokeri ja vaniljasokeri, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet (2 minuuttia vatkaimella/yleiskoneella). Yhdistä jauhot ja banaaniseos keskenään ja sekoita varovaisesti. Pilko Reese's kupit pieniksi paloiksi ja sekoita 1/4 cup jauhoihin, jotta ne eivät uppoaisi taikinan pohjalle. Lisää taikinaan yhdessä pilkotun tumman suklaan kanssa. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 C 45 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ennen kumoamista.


En ollut ennen näitä "pähkinäkuppeja" maistanut, mutta nähnyt kyllä kaupoissa.


Minä olen ollut pähkinälle allerginen lapsena, mutta siedättänyt itseäni ja pystyn nyt syömään vähän pähkinää. Mutta edelleenkään en pidä sen mausta. Niinpä kakku ei ollut minun makuuni, mutta ystäväni piti siitä kovasti ja ystävällisesti vei lopun kakun mennessään :) Kertoi kakussa olevan Snickersmäinen maku. Mutta sinänsä kakun koostumuksessa ei ollut mitään vikaa, siksipä ohjekin päätyi tänne.

1 kommentti:

  1. Voin hyvin kuvitella, että maistui Snickersiltä :-) on varmasti hyvä, jos tykkää pähkinästä ja suklaasta. Hyvä, että kakulle löytyi syöjä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.