Suklaasuukkojen kakku
200 g margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanillliinisokeria
2 dl kuorellista appelsiinimarmeladia
4 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanillliinisokeria
2 dl kuorellista appelsiinimarmeladia
Kuorrutus:
1 appelsiinin
raastettu kuori
2 rkl appelsiinin mehua
50 g margariinia
3 1/2 dl tomusokeria (eli n. 210 g)
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl appelsiinin mehua
50 g margariinia
3 1/2 dl tomusokeria (eli n. 210 g)
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyttä margariinia hieman.
Lisää sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne
margariiniseoksen joukkoon. Vatkaa 7 minuuttia. Lisää marmeladi ja sekoita.
2. Kaada taikina korppujauhotettuun rengasvuokaan (2,2 l).
Paista uunin alatasossa 175 asteessa 1 tunti. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä.
3. Pese appelsiini hyvin, raasta kuori ja purista mehu.
Sekoita huoneenlämpöisen margariinin joukkoon sokerit, kaakao, kuoriraaste ja
mehu. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Alkuperäinen ohje: Finnamyl
Kuorrutetta muunsin sen verran, että vähensin margariinin määrä puoleen eli 50 g. Silloin siitä tuli mielestäni sopivan levitettävää. Tyttäreni koristeli kakun nonparellein 5-vuotiaalle sankarille sopivaksi.
Voi kun kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoista