Arvelen, että resepti on kirjasta Kotilieden suuri leivontakirja. Mutta yllätyksekseni hakusanalla Jarmon piimäkakku löytyi todella monta postausta, vaikka itselleni oli ihan uusi tuttavuus. Tosin maku oli jokseenkin tuttu, joten lienen joskus maistanut.
Ystäväperheessä isäntä tykkää kakusta rusinoilla, emäntä ilman, joten päätin kokeilla molempia. Rusinakakku vaati 5 minuttia pidemmän paistoajan.
Jarmon piimäkakku
4 dl hapanta piimää, jogurttia
tai kermaviiliä
1-2 dl sokeria
2 dl taloussiirappia
3 tl kanelia
½ tl-1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl piparkakkumustetta
1 ½ tl soodaa
6-7 dl vehnäjauhoja
175 g pehmeää margariinia tai 1,5 dl kasviöljyä
2 dl rusinoita
1-2 dl sokeria
2 dl taloussiirappia
3 tl kanelia
½ tl-1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl piparkakkumustetta
1 ½ tl soodaa
6-7 dl vehnäjauhoja
175 g pehmeää margariinia tai 1,5 dl kasviöljyä
2 dl rusinoita
Sekoita piimä,
siirappi ja sokeri.
Sekoita
mausteet, sooda ja rusinat jauhoihin.
Yhdistä
jauhot, nesteet ja rasva.
Paista 175
asteessa 30-40 minuuttia ja sen jälkeen 150 asteessa 15-30 minuuttia.
Minusta molemmat versiot olivat hyviä :)
Googlailu Jarmon kakkujen parissa toi seuraavia vinkkejä:
- Rusinat voisi vaihtaa pilkottuihin kuivattuihin aprikooseihin.
- Mausteet voisi vaihtaa 1/2 dl kaakaojauhetta ja 1 tl vaniljasokeria, jolloin kakusta saa suklaaversion.
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja voi vaihtaa 70 grammaan (noin 2 dl) hasselpähkinäjauhetta. Pähkinäversiosta voi tarvittaessa jättää rasvan pois ja siltikin oli tullut mehevää.
Nyt on variaatioita mistä valita.
Oi mitä tutkimutyötä. Ja kakkukin onnhyvää.
VastaaPoistaKiitos. Nyt vain eri versioita kokeilemaan :)
PoistaMahtavaa, aloitit tämän blogin! Nytpä tiedän, mistä etsiä, jos inspiksen iskiessä vanhat ohjeet kyllästyttävät.
VastaaPoistaKiitos. Toivottavasti saan tarjota paljon inspiraatiota :)
Poista