sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Korvapuustikakku

Rakkaalla puolisollani oli syntymäpäivä. Koska meidän perheessä kukaan ei innostu täytekakuista, päätin kokeilla tätä Monkey Bread kakkua, jonka alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Suomalaisittain minusta tämä on korvapuustikakku.


Korvapuustikakku

Tarvitset:
2 1/2 desilitran pullataikinan, 3 dl fariinisokeria, 3 tl kanelia ja 75 g voita. 

Pinnalle:
2 1/2 dl tomusokeria, noin 3 rkl vettä 

Valmistusohje
1. Pyörittele taikinapalasta palloja, noin 2-3 cm halkaisijaltaan.
2. Sekoita fariinisokeri ja kaneli kulhossa. Sulata voi.
3. Pyörittele pullapallot ensin voisulassa ja kääntele niitä sen jälkeen muutama kerrallaan kaneli-sokeri seoksessa.
4. Lado pallot voideltuun kuivakakkuvuokaan. Peitä vuoka liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
5. Paista korvapuustikakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakkua vuoassa 5 minuuttia ja kumoa se sen jälkeen leivinpaperin päälle. Jäähdytä vielä 10 minuuttia.
6. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutteen valua kakun sisä- ja ulkoreunoille. Anna kovettua vähintään tunti.

Itse tein puolen litran pullataikinan ja kaksi kakkua. 75 g voita riitti minulla molempiin kakkuihin. Fariinisokeria meni noin 4 dl / 4 tl kanelia. Tätä kuvaamista leipomisen aikana pitää vielä harjoitella. Niinpä saatte nyt ihailla jo tyhjenneitä fariinisokeri/kaneli ja voi astioita.


Pullapalloja on mukava pyöritellä ja kastaa voihin ja sokeriin. Tähän hommaan voisivat lapsetkin osallistua. Pallot siis kastellaan ensin voissa ja sitten sokeriseoksessa. Sitten ladotaan vuokaan, kas näin.


Kunnes taikina on käytetty.


Annetaan kohota.


Ja paistetaan.


Kumotaan jäähtyneenä.


Minusta kakku on sen verran makeaa jo tässä vaiheessa, ettei tarvitse kuorrutusta. Synttärisankari sitä kuitenkin toivoi, niin toiseen kakkuun sen tein. Ohjeen mukaan kuorrutteesta tulee todella löysää, joten ensi kerralla tekisin siitä paksumpaa. Mutta ilmankin on hyvää.


Kakku on todella hyvää ja mevevää. Kuvien myötä Hyvää Ystävänpäivää <3

2 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoinen kakku:) Laitetaanpa muistiin;)

    VastaaPoista
  2. On tosiaan hauska kakku! Kaikkea ne keksiikin 😀. Mutta hyvältä siis näyttää ja kuulostaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.