5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 rkl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl juoksevaa
margariinia
1 dl omenasosetta
2 dl rasvatonta
piimää
Sekoita kulhossa kaikki aineet keskenään. Kaada taikina
hyvin voideltuun (ja korppujauhotettuun) 1,8 litran kakkuvuokaan. Paista
Omena-kanelimaustekakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 55 min. (Peitä kakku
leivinpaperilla paiston puolivälissä). Anna jäähtyä hetkisen. Kumoa.
Voit halutessasi korvata omenasoseen luumumarmeladilla tai
kirsikkahillolla.
Laitoin siis omenasoseen sijasta omena-kanelimarmeladia ja vähensin kanelin määrää 2 tl, sillä marmeladissa oli sitä jo valmiiksi. Olisi voinut laittaa tuon 1 rkl, sillä ei kakku liian kanelinen ollut. Olin myös niin laiska emäntä, etten korppujauhottanut vuokaa, enkä peittänyt puolivälissä paistamista. Kakusta tuli todella hyvää. Nyt voin kokeilla kakkua kaikissa jämämarmeladien mauissa.
Nam! Just kattelin samanlaista marmeladipurkkia tuolla jääkaapissa ☺
VastaaPoista