Nimestä huolimatta tässä blogissa ei esitellä (toivottavasti ainakaan) kuivia kakkuja vaan erittäin meheviä versioita. Aloitetaan.
Uuden vuoden halusin aloittaa kokeilemalla jotain aivan uutta. Laitoin Googleen vaatimattomasti hakusanaksi maailman paras kahvikakku. Ja löysin seuraavan reseptin. Samaa kakkua oli useammassa blogissa. Osa kertoi sen olevan Marttojen 2008 julkaistu ohje ja osa kertoi sen olevan Sara La Fountainin resepti. Mutta näinhän se on hyvissä resepteissä, että ne kiertävät ja muuttavat aavistuksen muotoaan. Minä noudatin pääpiirtein Kotikokista löytämääni versiota. Alunperin kakku on tehty täytekakkuvuokaan, mutta minä tein sen kuivakakkuvuokaan. Tähän taikinaan saa olla se suurin kakkuvuoka. Käytin juuri joululahjaksi saamaani 2,4 l kokoista sydänvuokaa. Kermaviilin sijaan laitoin maustamatonta jogurttia, voin sijaan laitoin taikinaan juoksevaa margariinia ja laitoin täyden satsin kanelia. Näin sen tein:
Maailman paras kuivakakku
Kakkutaikina:
200 g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl maustamatonta jogurttia
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
200 g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl maustamatonta jogurttia
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
Murukerrokseen:
1,5 dl pehmeää fariinisokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita
Ota
murukerrosta varten voi pehmenemään.
Sekoita kakkutaikinan
kuivat aineet erillisessä kulhossa: vehnäjauho, leivinjauhe, sooda, suola ja
vaniljasokeri keskenään. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat
seokseen yksitellen, hyvin sekoittaen. Lisää jogurtti. Sekoita kuivat aineet
taikinaan.
Nypi
murukerrosta varten kaikki ainekset murutaikinaksi.
Voitele ja
tarpeen mukaan korppujauhota vuoka.
Kaada taikinasta puolet kakkuvuokaan.
Ripottele väliin reilu puolet muruseoksesta ja painele muruseosta haarukalla kevyesti
taikinan sisään. Lisää loput kakkutaikinasta. Ripottele loput muruseoksesta
kakkutaikinan pinnalle ja taas painele kevyesti haarukalla taikinan sisään.
Paista kakkua
175 asteen uunissa noin 50-60min ja anna jäähtyä hyvin. Kumoa jäähtyneenä.
Uuniin mennessään kakku näytti tältä:
Hiukan jännitti, tuleeko taikina uunissa ulos vuoasta.
Kunhan herkkulakkoni hellittää, niin taidan käydä täällä useamminkin!
VastaaPoista