Minulle tämä kakku ei yllä lempikakku kategoriaan. Olen miettinyt, että ensi kerralla kokeilen sulattaa Pätkikset ilman rasvaa ja vähennän kuorrutteesta rasvan määrää. Sitten se voisi yltää lempikakuksi.
Ohje löytyy Myllyn Paras sivustolta.
Pätkiskakku
4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6 patukkaa Pätkistä tai 108 g Pätkiksiä pussista
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6 patukkaa Pätkistä tai 108 g Pätkiksiä pussista
3 munaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää
paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan
jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa
ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa
kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa
koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun
päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
Resepti: Sonja Vannas. MTV3 / Arjan Leivontanurkan
Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006. Myllyn Paras sivustolta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.