Alkuperäisellä ohjeella kakkutaikinasta tulee väkisinkin harmaata massaa. Ei kovin houkuttelevaa.
Päätin kokeilla olisiko ihan aidoista mustikoista antamaan vähän väriä ja olihan siitä.
Täytyy kyllä myöntää, että valmis kakku oli silti hieman vihertävä ja homeen värinen, mutta se maku! Jos olet koskaan maistanut Lidlin mustikkamuffinsseja ja pitänyt niistä, tulet pitämään tästä kakusta. Maku on hyvin samantyyppinen. Ensi kerralla kokeilen pelkkää vaniljajogurttia ja mustikoita, silloin värihaitta poistuisi. Mutta se ohje, tässä tulee:
Mustikka-Jogurttikakku
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vanilja-mustikkajogurttia
2 munaa
200 g sulaa margariinia
2 dl mustikoita
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vanilja-mustikkajogurttia
2 munaa
200 g sulaa margariinia
2 dl mustikoita
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Paista voidellussa kakkuvuoassa
175 asteessa n. 45 minuuttia.
Oi että, täällähän on vaikka mitä ihanuuksia! Täytyy ehdottomasti kokeilla näistä jotain tällä viikolla tyttösten kanssa! Vaikea vain valita, minkä näistä valitsisi... Ehkä tämän mustikkamuffinsseilta maistuvan...?
VastaaPoista