torstai 5. toukokuuta 2016

Sydänsurujen kakku

Ompeluryhmässä kuule aina kaikenlaisia tarinoita. Tämä oli minusta yksi hellyyttävimmistä. Tämän kakun reseptin oli ompeluystäväni saanut vuonna 1992. Nuoruuden rakkaus oli päättynyt. Onneksi ystävä tiesi mikä auttaa. Sydänsurujen kakku tietenkin. Siitä lähtien tämä kakku on kuulunut hänen  suosikkeihinsa ja tätä on leivottu juhliin jos toisiinkin. Ei tullut ystävästäni emäntää, mutta kakkureseptiä rikkaampi.


Sydänsurujen kakku

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaota
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
1/2 dl maitoa
150 g sulaa voita / vastaava määrä rypsiöljyä
2 munaa

Sekoita kuivat aineet ja nestemäiset ja yhdistä. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Ystäväni kertoi käyttävänsä aina rypsiöljyä. Ja jättävänsä vuoan kokonaan jauhottamatta. Ja näin tein minäkin. Kakku on mehevää. Toinenkin ystäväni lähetti minulle Sydänsurujen kakun hieman eri sisällöllä. Tarkempi tutkailu internetissä paljasti, että Sydänsuruja on kovin monenlaisia. Itse en ollut kyseisestä kakusta kuullutkaan, mutta todella suosittu näytti olevan.


Ja tässä uusi vuokakin toimi moitteettomasti. 

5 kommenttia:

  1. Onpas hienokuvioinen kakkuvuoka:)

    VastaaPoista
  2. Mullakin on tää resepti :-). Oon saanut sen kaveriltani ja on kyllä hyvää!

    VastaaPoista
  3. Voi elämän kevät, miten nyt vasta tämän huomasin? Ihanasti kirjoitettu, kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.