lauantai 28. toukokuuta 2016

Itävaltalainen kanelikakku

Muistanette vielä Joutsan maa-ja kotitalousnaisten parhaat kahvikakut kilpailun. Pitihän se voittaja kakkukin testata. Ohje on Annikki Onalin käsialaa. Googlettamalla löysin monta vastaavaa reseptiä. Myös Itävaltalaista omenakakkua oli tarjolla.


Itävaltalainen kanelikakku

150 g juoksevaa margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl rusinoita
2 dl omenasosetta tai ananasmurskaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä kaikki kuivat aineet vuorotellen omenasoseen kanssa. Kaada taikina suureen (2,3 l) voideltuun vuokaan. Paista n. 45 min 175 asteessa. Kumoa kypsä kakku hieman jäähtyneenä vuoasta.

Kuorrutus (valinnainen):
2 dl seulottua tomusokeria
vettä tai sitruunamehua
rusinoita, pähkinä- tai mantelirouhetta


Minä jätin omasta kakustani nyt rusinat pois. Kun niitä viimeksi kakkuun laitoin, löytyi rusinoita iso kasa nypittynä kakkulautaselta. Selailtuani vastaavia ohjeita oli omenasoseen/ananasmurskan sijaan laitettu vastaava määrä banaanisosetta. Silloin kehoitettiin vaihtamaan mausteeksi kaneli inkivääriin. Rusinoiden sijaan oli myös käytetty luumuja. Jos oikein pitää kanelista, niin yhdessä ohjeessa oli 1 tl sijaan laitettu kanelia 1 rkl. Minä käytin ohjeeseen omenasosetta. Omasta takaa sitä ei ollut, mutta Marlilta löytyi apu tähän pulmaan. Loput soseesta pakastin uusia ohjeita odottamaan.


Minun uunissa ja vuoassa paistoajaksi riitti tuo 45 minuuttia. Alkuperäisessä ohjeessa oli 60 minuuttia. Kannattaa kokeilla tuon 45 minuutin kohdalla kakun kypsyys. Kakku on kyllä ihanan mehevää. Minusta kanelia oli juurikin sopivasti. Ehdottomasti voisin tehdä toistekin. Täytyy kokeilla tuo ananas ja banaaniversiokin.

4 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää taas hyvältä :-)

    VastaaPoista
  2. Kelailin jälleen kaikki kuivat kaakut läpi. Onneksi herkkuja voi huoletta nauttia näin silmillä syöden -olen jälleen toivottomalta tuntuvan urakan itselleni kehittänyt: ei herkkuja kesäkuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailen sitkeyttäsi! Minulla jatkuu kakullinen jakso vuoden loppuun :) Saa nähdä vieläkö sen jälkeen kakut maistuvat....

      Poista

Kiitos kommentistasi.