sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Sekoitettava maustekakku

Edesmennyt iso-äitini eli Mamma oli kova leipomaan ja tekemään herkullista ruokaa. Hänen jäämistöstää sain aikanaan muutaman ihanan vihkon, johon hän oli kerännyt reseptejä.Vihkot olivat selvästi paljon käytettyjä. Ja värikin on sopivan liila :)


Eräänä iltana ryhdyin selaamaan, löytyisikö sopivaa reseptiä, johon voisin käyttää jo parhaat päivänsä nähneen piimän. Ja löytyihän sieltä montakin. Päädyin kuitenkin tähän sekoitettavaan maustekakkuun. Se kuulosti sopivan yksinkertaiselta arki-iltana tehtäväksi. Ja olihan tämä jo Mamman muistiinpanon mukaan hyväksi havaittu.


Sekoitettava maustekakku

3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 munaa
2 dl sulaa/juoksevaa margariinia
1 1/2 dl hapahkoa kermaa/ kermaviiliä / piimää
1 dl rusinoita

Voitele kakkuvuoka. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita varovasti aineet keskenään. Kaada seos vuokaan ja kypsenä uunin keskiosassa 175 C noin 45 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Kakku paranee vanhetessaan.


Reseptissä oli mainittu myös mantelirouhe, mutta mittayksikkö on jäänyt puuttumaan. Arvelisin sen olevan dl. Mutta en nyt sitä tällä kertaa lisännyt. Rusinat ovat myös sellaisia, jotka kuivakakuissa eivät ole ehdottomia suosikkejani, mutta toimivat tässä kakussa hyvin. Kakku oli mehevää ja tosissaan parani vanhetessaan. Peruskakku, mutta mehevä ja hyvä sellainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.