maanantai 17. lokakuuta 2016

Ananasmurskalla maustettu porkkanakakku

Päätin kokeilla yhdestä lempi ruokakirjastani (Sikke ruokaa rakkaudella Saarenmaalla) ohjetta, jota en ollut jostain syystä ennen kokeillut. Täytyy sanoa, että epäilykset ainesten määristä oli aluksi kovat, sillä harvoihin kakkuihin tulee noin paljon munia ja öljyä. Mutta päätin tehdä kakun kuten ohjeessa. Ainoastaan laitoin kakun kattilan sijasta kakkuvuokaan ja lyhensin paistoaikaa kahdesta  tunnista 45 minuuttin ja hyvää tuli.


Ananasmurskalla maustettu porkkanakakku (resepti Sikke Sumari)

375 g sokeria (n. 4 dl)
375 g vehnäjauhoja (n. 5½ dl)
¾ dl kanelia
¾ tl suolaa
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
4 dl kasvisöljyä
1 l raastettuja porkkanoita (3 isoa tai 6 pientä)
250 g ananasmurskaa purkissa

Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineksiin munat, öljy porkkanaraaste ja ananasmurska ja sekoita.
Voitele (ja korppujauhota) 2 litran vetoinen kakkuvuoka. Laita kakkutaikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
VINKKI: Taikinaan voit lisätä mm. neilikkaa, rusinoita, inkivääriä, kuivattuja hedelmiä.


Tämä kakku on kyllä todella mehevä ja säilyvä. Mietin, että tämän voisi tehdä myös ilman ananasta. Toisaalta kakkuun saa hyvin upotettua porkkana-ananasraasteen loput, jos sitä lounaalta jää.

Vieraat tykkäsivät ja positiivisia olivat kaikkien arviot. Teen toistekin.

1 kommentti:

  1. Aika hurja määrä tosiaan öljyä... Mutta kuulostaa kyllä ihanan mehevältä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.