Ananasmurskalla maustettu porkkanakakku (resepti Sikke Sumari)
375 g sokeria (n. 4 dl)
375 g vehnäjauhoja (n. 5½ dl)
¾ dl kanelia
¾ tl suolaa
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
4 dl kasvisöljyä
1 l raastettuja porkkanoita (3 isoa tai 6 pientä)
250 g ananasmurskaa purkissa
375 g vehnäjauhoja (n. 5½ dl)
¾ dl kanelia
¾ tl suolaa
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
4 dl kasvisöljyä
1 l raastettuja porkkanoita (3 isoa tai 6 pientä)
250 g ananasmurskaa purkissa
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineksiin
munat, öljy porkkanaraaste ja ananasmurska ja sekoita.
Voitele (ja korppujauhota) 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
Laita kakkutaikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
VINKKI: Taikinaan voit lisätä mm. neilikkaa, rusinoita,
inkivääriä, kuivattuja hedelmiä.
Vieraat tykkäsivät ja positiivisia olivat kaikkien arviot. Teen toistekin.
Aika hurja määrä tosiaan öljyä... Mutta kuulostaa kyllä ihanan mehevältä!
VastaaPoista