sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Amerikkalainen suklaakakku

Vuosia sitten löysin Fazerilta aivan mahtavan suklaamuffinssien ohjeen. Olen tehnyt näitä muffinsseina monet kerrat, mutta vasta nyt kokeilin myös kakkuna.


Sain ystävältäni lahjaksi jotain aivan mahtavaa liittyen kuivakakku projektiini. Omat mini muotit kakuille <3 Niinpä taikina puoliksi. Toinen puoli kakuksi ja toinen puoli minikakuiksi.

Amerikkalainen suklaakakku

100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummasuklaarouhetta

Koristeluun:
Tummaa suklaata

Tee näin
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Lisää suklaarouhe taikinan joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista 175-asteisessa uunissa n.50 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata suklaa mikrossa ja valuta haarukalla tai lusikalla ohuita suklaajuovia kakun pinnalle. Ripottele halutessasi kakun päälle vielä rouhittua suklaata.



Kakkua ei kannata paistaa liian kuivaksi. Tuoreena maku muistuttaa mutakakkua. Myöhemmin suklaan maku syvenee. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, joko kakkuna tai muffinsseina.

3 kommenttia:

  1. Oi, suklaakakkua.... Kai sä pidät lukijoille joskus sellaisen makusteluillan...? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai! Projektin lopussa leivon parhaat kaakut ja sitten maistellaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi.