Omenakaneli-kuivakakku
225g voita tai vastaava määrä juoksevaa margariinia
3dl sokeria
3kpl kananmunia
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl kanelia
kaksi omenaa raastettuna
1,5dl maitoa
3dl sokeria
3kpl kananmunia
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl kanelia
kaksi omenaa raastettuna
1,5dl maitoa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja
sokeri. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen. Sekoita kuiva-aineet, maito ja omenaraaste
vuorotellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Paista uunin alimmalla tasolla n. 60min.
Taikinasta tuli ihan reilu satsi. Juuri ja juuri mahtui vuokaan.
Ja vähän kohosi ylikin.
Kuulostaa hyvältä! Ja tolla sun kakkuvuoalla tulee kyllä niin kauniita kakkuja...
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaIhania kakkuja nää kuivat kaakut!
VastaaPoistaOstin tänään ekan silikonivuokani. Sitä ei kai tarvi voidella ja korppujauhottaa, vai? Viikon päästä perjantaina aattelin leipoa :)
Itse mielelläni öljyän silikonivuokani, mutta en korppujauhota. Pesen vuoat aina astianpesukoneessa, niin sen vuoksi ne mielelläni öljyän. Eli öljyämisellä tarkoitan, että suihkutan niihin ruokaöljyä. Sanotaan, että jos pesee ne käsin, niin ei tarvitsisi voidella.
PoistaNiin ja onnittelut uudesta silikonivuoasta :)
Poista