sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Omenakaneli- kuivakakku

Ompelukurssilla on aina viimeisellä kerralla nyyttärit. Yllätys, yllätys, aion viedä kuivakakun :) Muutama omena oli pöydällä sen näköisenä, että haluaisivat päätyä kakuksi. Pinterestistä silmiini osui tämä AllmytrueColors blogin Omenakaneli-kuivakakku. Päätin testata.



Omenakaneli-kuivakakku

225g voita tai vastaava määrä juoksevaa margariinia
3dl sokeria
3kpl kananmunia
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl kanelia
kaksi omenaa raastettuna
1,5dl maitoa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen. Sekoita kuiva-aineet, maito ja omenaraaste vuorotellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Paista uunin alimmalla tasolla n. 60min.

Taikinasta tuli ihan reilu satsi. Juuri ja juuri mahtui vuokaan.


Ja vähän kohosi ylikin.


Mutta maku oli aivan mahtava. Ihanan mehevä ja kanelinen. Suosittelen!

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Ja tolla sun kakkuvuoalla tulee kyllä niin kauniita kakkuja...

    VastaaPoista
  2. Ihania kakkuja nää kuivat kaakut!

    Ostin tänään ekan silikonivuokani. Sitä ei kai tarvi voidella ja korppujauhottaa, vai? Viikon päästä perjantaina aattelin leipoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse mielelläni öljyän silikonivuokani, mutta en korppujauhota. Pesen vuoat aina astianpesukoneessa, niin sen vuoksi ne mielelläni öljyän. Eli öljyämisellä tarkoitan, että suihkutan niihin ruokaöljyä. Sanotaan, että jos pesee ne käsin, niin ei tarvitsisi voidella.

      Poista
    2. Niin ja onnittelut uudesta silikonivuoasta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi.