sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Mustikkakakku

Aina ei oikein lähde. Pitkän kakkutauon jälkeen (lomalle jääminen ja loman alku on niin raskasta, ettei ehtinyt ollenkaan kakkuilemaan :) ) päätin aloittaa jostain helposta, mutta näköjään senkin voi sössiä....


Minä olen varmasti monen muun tavoin tehnyt aikanaan leikekirjaa. Tänään selasin kansiotani ja löysin sopivan helpon ohjeen.Mustikkakakku

150 g juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 prk kermaviiliä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl pakastettuja mustikoita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Sekoita jäiset mustikat taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 C 45 minuuttia.

Nyt en ole yhtään varma lähteestä. Ilmeisesti kyseessä on jonkin lehden kakkukilpailu ja sen voittajat. Olen kopioinut tämän jostain lehdestä.


Tämän kakun avulla on nyt hyvä tyhjentää vanhoja marjavarastoja jos niitä on sattunut jäämään. Meillä menekki on niin kova, että ollaan omamme syöty jo ajat sitten, mutta onneksi anoppilasta sai viimevuotisia marjoja, jotka nekin kohta huvenneet. Onneksi jo saa uusia.


Mutta se sössiminen. Minä autuaasti unohdin sen kermaviilin tästä kakusta. Kermaviiliä minulla ei ollut nyt kaapissa, mutta ajattelin laittaa sen sijaan kermaa, mutta sekin sitten jäi. No se maku.... oli kyllä hyvää. Ehkä enemmän sokerikakku höystettynä mustikoilla, mutta erittäin kelvollinen syötäväksi. Ensi kerralla sitten muistan sen kostukkeenkin.


Maistui hyvin myös lapsille. Sanoivat tätä pantterikakuksi ja minusta se oli aika kuvaava nimitys :)

1 kommentti:

  1. Pantterikakkuhan on hyvä nimi tälle! Ja hyvä että maun puolesta oli onnistunut, vaikka kermaviili puuttuikin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.