Banaanileipä (alkuperäinen ohje Valiolta)
500 g kypsää banaania
150 g Valio voita
2 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
2 dl fariinisokeria
2 munaa
¼ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
2 dl fariinisokeria
2 munaa
¼ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Makuraita
2 rkl Valio voita
½ dl fariinisokeria
1 dl (60 g) kuorellisia manteleita
1 dl (110 g) maapähkinävoita
½ dl fariinisokeria
1 dl (60 g) kuorellisia manteleita
1 dl (110 g) maapähkinävoita
Valmistusohje:
Makuraita
Kuumenna voi, fariinisokeri ja karkeaksi rouhitut mantelit kattilassa. Keitä 2 - 3 min. Sulata joukkoon maapähkinävoi. Nosta liedeltä.
Kuumenna voi, fariinisokeri ja karkeaksi rouhitut mantelit kattilassa. Keitä 2 - 3 min. Sulata joukkoon maapähkinävoi. Nosta liedeltä.
Banaanileipä
Voitele (ja jauhota) 1,8 litran vetoinen leipävuoka. Soseuta banaanit kulhossa
haarukalla. Lisää joukkoon sulatettu voi, jogurtti/piimä, munat, fariinisokeri ja
suola. Sekoita. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita jauhoseos taikinaan
varoen nuolijalla nostellen. Kaada taikinasta reilu puolet vuokaan. Kaada
makuraita taikinan päälle ja kuopaise sitä lusikalla taikinaan. Lisää loppu
taikina vuokaan.
Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 1 h tai kunnes kypsä.
Anna banaanileivän jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan
vasta seuraavana päivänä.
Voit valmistaa leivän myös 1,5 l kokoiseen vuokaan. Laita
tällöin vuoan alle varmuudeksi leivinpaperia, jos taikina nousee hieman
reunojen yli.
Minun banaanini olivat niin mustuneita, etten kehdannut niitä edes kuvata, muuta kuin kuorittuna :)
Rengasvuoassakin kakku kohosi ihan mukavasti. Tässä versiossa ei ollut makuraitaa.
Makuraidan kanssa, yhdistettynä pitkulaiseen vuokaan, meinasi tulla grande katastrooffi. Onneksi ohjeessa vinkattiin varotoimista. Ne olivat tarpeen.
Makuraitaan ei meillä voi allergian vuoksi laittaa maapähkinävoita. Tein sen kylmän viileästi ilman. Siksipä siitä tuli vähän murenevaista. Mutta hyvää niinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.