On tullut aika etsiä parasta joulukakkua. Ensimmäisenä kokeiluun meni Kotiliedessä julkaistu Isän omenapähkinäkakku (katso alkuperäinen ohje tästä).
Tämä osoittautui todella hyväksi kakuksi ja sai työkavereilta paljon positiivista palautetta. Leipuri muistaa ensi kerralla vain jauhottaa vuoan ennen leipomista.
Isän omenapähkinäkakku
7 dl pieniä omenakuutioita (3 omenaa)
3.5 dl sokeria
2.5 dl pähkinärouhetta (saksan-, pekaani- tai hasselpähkinää) (2 dl riittää, käytin 1 dl hasselpähkinää ja 1 dl saksanpähkinää)
1.5 dl öljyä
2 kananmunaa
5.5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
0.5 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
Sekoita omenakuutiot, sokeri, pähkinärouhe, öljy ja kananmunat. Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä omenaseoksen kanssa.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti, kunnes se tikulla koetettaessa on kypsä.
Alkuperäinen ohje: Melanie Williams, Atlanta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.