perjantai 20. tammikuuta 2017

Suklaakakusta lumivuori kakku

Vuosi vaihtui ja ilokseni totean 40 kakkua leivotuksi. Itse asiassa paljon enemmänkin, mutta kaikki eivät päätyneet tänne blogiin. Joulun kakut jäivät kaikki päivittämättä, mutta totesin, että blogi on mukava harrastus, ei pakko. Aion jatkaa blogia rennolla otteella. Ja parasta on juhlia sitä kakulla :)


Tyttäreni syntymäpäivä lähestyi. Hän ei ole koskaan välittänyt täytekakuista. Isoäitini Mamman leikekirjasta huomasin tämän ihanan kakun kuvan, mutta harmittavasti sen ohje oli tipahtanut. Onneksi googlesta ja tarkemmin Tupun tupa blogista löytyi tuo ohje. Resepti on blogin mukaan Apu-lehden plussa liitteestä vuodelta 1988.


Suklaakakusta lumivuori

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl soodaa
1/2 dl kaakaojauhetta
150 g juoksevaa margariinia
2 dl piimää (maustamaton jogurtti tai kermaviilikin käy)
3 munaa

Mittaa jauhot, sokeri ja vaniliinisokeri kulhoon. Lisää joukkoon sooda ja kaakaojauhe. Kaada joukkoon juokseva margariini, piimä ja munat. Lisää seos kuivien ainesten joukkoon. Kaada taikina voideltuun (ja leivitettyyn) rengasvuokaan. Paista kakku 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Kuorrute:

3  dl kermaa
1 tlk (250 g) rahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
50 g taloussuklaata tai maitosuklaata

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää siihen rahka, sokeri ja kaakaojauhe. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on pumpulimaisen kuohkeaa. Levitä kuorrutus suklaakakun päälle, myös kakun keskelle. Veistele suklaalevystä lastuja pinnalle.

Tein kakun perinteiseen kakkuvuokaan.


Kuorrutus oli mielestäni rahkan ansiosta ihanan raikas, ei ollenkaan ällömakea. 


Keskelle laitettava kerma on siitä mukava, että kerman ystävät voivat kaapaista siitä vähän ekstraa kakulleen ja jos kerma ei miellytä, voi sen jättää toisille. 


Todella hyvä kakku! Tästä tulee varmasti jatkossakin syntymäpäivien suosikki.

1 kommentti:

  1. Tätähän voisi kokeilla! Kuulostaa tosi mehevältä ja kun on tuo ihana kuorrutekin! Hienoa, että löysit ohjeen tippuneen tilalle. Kyllä google hoitaa :-). Aika huima määrä kakkuja vuodessa - huomaa, että olet kuivakakkujen ystävä! Ja siihen vielä kaikki muut leipomiset päälle :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.