tiistai 13. joulukuuta 2016

Paholaisen kakku

Täällä ollaan ja kakkujakin on leivottu oikein urakalla. Jälkikasvun myyjäisiin matkasi muutama kakku. Kuvasta puuttuu vielä kolme kakkua. Paholaisen kakun ohjeen olen saanut äidiltäni ja hän taasen perintönä omalta äidiltään. Kakku on super helppo ja alkuperäisellä ohjeella saa suoraan kaksi kakkua. Näitä olen itsekin nuorena leiponut myyjäisiin. Kakusta tulee näyttävä ja kiiltäväpintainen ja maku vain paranee vanhetessaan. Tähän olen pienentänyt ohjeen yhdelle kakulle sopivaksi.


Paholaisen kakku

5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
4 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 dl kaakaota

2 munaa
2,5 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää munat, maito ja öljy. Sekoita taikina kiiltäväksi. Kaada suurehkoon vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.


Kakku kestää myös odotellua jos kaikki ei mahdu kerralla uuniin. Urakalla leipoessa niinkin voi käydä.


Ohje on päässyt Martta-vihkooni, johon pääsevät vain harvat ja valitut ohjeet :)


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.