Vasemman puoleinen on unelmieni täyttymys. Ostin aiemmin vastaavan, joka osoittautui todella huonoksi ohueksi vuoaksi, johon kaikki kakut jäivät kiinni (rest in peace). Tämä kuvan ihanuus on todella paksua alumiinia ja kakkuvuokien Porche. Kyseinen yksilö löytyi kesälomareissulta Tukholmasta Åhlens tavaratalosta. Pakko oli ostaa, vaikka painaakin paljon. Oikean puoleinen löytyi Confetista. Samaa Nordic Ware merkkiä ja kunnon paksu vuoka. Harmi vain, että Confetti lopettaa näiden myynnin. Ostin poistomyynnistä edullisesti tämän viimeisen yksilön. Mutta olen minä leiponutkin :)
Ystäväni laittoi jo alkuvuodesta minulle linkin Helsingin Sanomien ruokasivulle Naapurin mummon kahvikakkureseptiin. Tänään, kun kaappi oli reissujen jälkeen jokseenkin tyhjä ja yksi kermapurkki oli menossa vanhaksi, oli tämän reseptin aika.
Naapurin mummon kahvikakku
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 rkl siirappia
75 g voisulaa
1½ dl kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa, (1 tl kanelia, 1 tl neilikkaa)
2 rkl siirappia
75 g voisulaa
1½ dl kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa, (1 tl kanelia, 1 tl neilikkaa)
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti.
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna-sokerivaahtoon voisula ja kerma. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada isoon kahvikakkuvuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- Anna hetki jäähtyä, kumoa kakku. Pidä kakkuvuokaa kakun päällä, jotta kosteus ei haihdu.
- Koristele jäähtynyt kakku halutessasi esimerkiksi sulatetulla suklaalla.
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna-sokerivaahtoon voisula ja kerma. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada isoon kahvikakkuvuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- Anna hetki jäähtyä, kumoa kakku. Pidä kakkuvuokaa kakun päällä, jotta kosteus ei haihdu.
- Koristele jäähtynyt kakku halutessasi esimerkiksi sulatetulla suklaalla.
Oi jösses, että on komea vuoka eli kakku! Ja varmasti oli myös hyvää, mutta on kyllä tosi hienon mallinen!!!
VastaaPoista