keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vaniljajogurttikakku

Tämän kakun resepti on ollut minulla varmasti toistakymmentä vuotta. Äitini on saanut sen ystävältään ja sitä kautta se kulkeutui minulle. Tätä on leivottu todella paljon. Ohje on yksinkertainen ja lopputulos mehevä. Vaniljajogurtin sijaan voi käyttää banaanijogurttia tai muuta lempimakua. Minun tulee tehtyä aina tätä vanilja versiota. Ehkä siksi, että se on mieheni ehdoton suosikki. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta :)


Vaniljajogurttikakku

3 kanamunaa
3 dl sokeria
200 g voita tai juoksevaa margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl vaniljajogurttia

- Vatkaa munat ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokeri vaahtoon. Lisää viimeiseksi vaniljajogurtti.
- Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Alkuperäinen ohjeeni on kovin minimalistinen.


Minä sekoitan usein munat ja sokerin ihan käsipelissä. Ehkä lisää kuohkeutta saa, jos jaksaa kaivaa vatkaimen.


Tämä kakku ei meillä kauaa vanhene, vaikka säilyy useamman päivän mehevänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.