torstai 21. tammikuuta 2016

Mausteinen kakku

Olen vuosien varrella kerännyt ystäviltä heidän lempi kuivakakku reseptejään. Minua kiehtovat tarinat kakkujen takana. Kuten tämä mausteinen kakku. Ystäväni oli saanut tämän leivontakirjan pienenä ja siitä on löytynyt vuosien varrella monta suosikkia.


Yksi niistä on tämä mausteinen kakku, jota ystäväni tapaa tehdä joulun alla. Minulle se sopi juurikin sopivasti piristämään viikkoa. Kuten hyvässä reseptissä aina, leivonnan jäljet saavat näkyä :)


Mausteinen kakku


2                           munaa
3 dl                      sokeria
175 g                   sulatettua voita tai margariinia
1 tlk                     kermaviiliä
4 ½ dl                  vehnäjauhoja
1 tl                       leivinjauhetta
1 tl                       soodaa
2 tl                       kardemummaa
2 tl                       kanelia
1 tl                       inkivääriä
½ tl                      neilikkaa

1. Sekoita puuhaarukalla keskenään munat ja sokeri.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi sekä kermaviili.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
5. Paista kakku 175 °C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.

Tein pieniä muutoksia kakkuun. Laitoin kermaviilin asemasta maustamatonta jogurttia, kun ei sattunut olemaan kermaviiliä. Käytän aina voin asemasta juoksevaa margariinia. Korppujauhotuksen jätän aina väliin. Minun uunini myös paistaa kakut valmiiksi 50 minuutissa. Mutta tällainen siitä tuli.


Tämä kakku on helppoudessaan suosikkini. Tärkeää on vain olla paistamatta kakkua liian kuivaksi.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.