sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Pätkiskakku

Pienellä ystävälläni oli juuri syntymäpäivä. Kysyin millaisen kakun hän haluaisi synttäreilleen. Mietin itsekseni, että mahtaa toivoa jonkin täytekakun. Mutta toive olisikin tämä pätkiskakku, joka on ollut hänen suosikkinsa päiväkoti-iästä lähtien. Muistan, että tein aikanaan viisivuotiskakuksi tämän isoon leivinvuokaan kuorrutettuna ja vein päiväkotiin sankarin toiveen mukaisesti. Sankari itse oli syönyt kakkua hyvällä halulla, samoin henkilökunta, mutta muut pienet olisivat mielummin halunneet täytekakkua :)


Minulle tämä kakku ei yllä lempikakku kategoriaan. Olen miettinyt, että ensi kerralla kokeilen sulattaa Pätkikset ilman rasvaa ja vähennän kuorrutteesta rasvan määrää. Sitten se voisi yltää lempikakuksi.


 Ohje löytyy Myllyn Paras sivustolta.

Pätkiskakku

4 dl                      Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3 dl                      sokeria
1 tl                       vaniljasokeria
2 tl                       leivinjauhetta
3-4 rkl                 kaakaojauhetta
150 g                   sulatettua voita tai margariinia
2 dl                      maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6 patukkaa Pätkistä tai 108 g Pätkiksiä pussista
3 munaa

Vuoan voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Kuorrutus:
200 g                   suklaata
100 g                   voita tai margariinia

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Resepti: Sonja Vannas. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006. Myllyn Paras sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.