sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mustikka-jogurttikakku

Oli jälleen eräs päivä ompelukoneiden ääressä, kun kanssaompelijoiden kanssa tuli puhetta tästä kuivakakku rakkaudestani. Sieltä sainkin taas reppuuni useamman ohjeen kokeiltavaksi. Tätä jogurttikakkua kokeilin jo kerran ja oli kyllä hyvää, mutta jotain jäi uupuumaan. Niinpä ystävän vierailu oli hyvä mahdollisuus kokeilla pientä tuunausta. Alkuperäinen ohje löytyy täältä Kyökkipiika Katin jo lopetetusta blogista.


Alkuperäisellä ohjeella kakkutaikinasta tulee väkisinkin harmaata massaa. Ei kovin houkuttelevaa.


Päätin kokeilla olisiko ihan aidoista mustikoista antamaan vähän väriä ja olihan siitä.


Täytyy kyllä myöntää, että valmis kakku oli silti hieman vihertävä ja homeen värinen, mutta se maku! Jos olet koskaan maistanut Lidlin mustikkamuffinsseja ja pitänyt niistä, tulet pitämään tästä kakusta. Maku on hyvin samantyyppinen. Ensi kerralla kokeilen pelkkää vaniljajogurttia ja mustikoita, silloin värihaitta poistuisi. Mutta se ohje, tässä tulee:

Mustikka-Jogurttikakku

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vanilja-mustikkajogurttia
2 munaa
200 g sulaa margariinia
2 dl mustikoita

Sekoita kaikki aineet keskenään. 
Paista voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa n. 45 minuuttia.


Taikinan voi hyvin paistaa myös muffinsseiksi. Tästä tuli kyllä yksi uusista lemppareista!

1 kommentti:

  1. Oi että, täällähän on vaikka mitä ihanuuksia! Täytyy ehdottomasti kokeilla näistä jotain tällä viikolla tyttösten kanssa! Vaikea vain valita, minkä näistä valitsisi... Ehkä tämän mustikkamuffinsseilta maistuvan...?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.