torstai 26. toukokuuta 2016

Kuivakakku


Olipa kerran keittokirja, jonka appiukko oli saanut jostain kaupasta ja toi sen minulle. Aikaa tästä on parisenkymmentä vuotta. Olimme silloin juuri muuttaneet puolisoni kanssa ensimmäiseen kotiimme. Tästä keittokirjasta olen eniten tehnyt tätä kuivakakkua. Ja sivustakin sen näkyy.


En ollut vuosiin tehnyt tätä kakkua, kunnes kirja osui käteeni eräänä päivänä. Ja pitihän se testata.

Kuivakakku

250 g  (= 4 1/6 dl) vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
hitunen suolaa
250 g juoksevaa margariinia
250 g (= 3 1/8 dl) sokeria
4 kanamunaa
1 sitruunan raastettu kuori tai 2 tl vaniljasokeria

Voitele kakkuvuoka. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kanamunat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää sitruunan kuori tai vaniljasokeri. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Kaada kakkuvuokaan. Paista 175 C 40-50 minuuttia.


Nostalgian vuoksi paistoin kakun ensimmäisessä kakkuvuoassa, jonka olen omassa kodissa asuessani saanut. Muistaakseni tämä oli Matti ja Maija vuoka ja sain sen vanhemmiltani joululahjaksi.


Kakku oli mehevä. Rakenteeltaan enemmän sellainen kakkupohjamainen, mutta mehevä. Tällä kertaa maustoin vaniljasokerilla. Joskus vielä täytyy testata se sitruuna versio.

1 kommentti:

  1. Oi miten ihanan näköinen, kuvastakin näkee että on mehevä! (Onpa muuten hassu sana, kun sitä enemmän mutustelee...)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.