sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Puolukka-valkosuklaakakku

Viime aikoina olen saanut kokeiltavakseni niin monta ihanaa reseptiä, että on lähes vaikeuksia valita, minkä seuraavaksi esittelisin. Yleisön pyynnöstä esittelen tänään ehdottoman kahvipöydän kunkun. Maku lehdestä 6/2015 löysin tämän Riitta Kivistön taivaallisen reseptin. Olen tehnyt tätä kakkua  kesästä lähtien ainakin kymmenisen kertaa ja joka kerta olen saanut jakaa reseptiä. Puolukoiden kirpeys yhdistettynä valkosuklaan makeuteen on kertakaikkiaan lumoava. Ja kakku on juuri sopivan mehevä. Alla aavistuksen muokkaamani resepti. Alkuperäiseen pääset linkistä. Minä en ole koskaan kuorruttanut kakkua, sillä se on minusta hyvä näinkin.




150 g juoksevaa margariinia
200 g kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai piimää
3 munaa (M-koko)
130 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
170-200 g puolukoita tai punaviinimarjoja

Sekoita juokseva margariini, kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon. Rouhi valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kaada margariini-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi taikinaan puolukat. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t 10 min, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille. 

Maku 6/15 lehdessä ollut kakku on kyllä huomattavasti kauniimpi kuin minun versioni :)


Punaviinimarjat sopivat myös kakkuun hyvin. Olen jo useamman ystävän kuullut kertovan, että puolukat ja punaviinimarjat tahtovat jäädä pakastimeen käyttämättömiksi. No, nyt niille löytyi hyvä käyttötarkoitus. Ja jos haluaa päästä vieläkin helpommalla valkosuklaan suhteen, niin Pirkka sarjasta löytyy valkosuklaa hippuja, jotka voi kaataa suoraan pussista taikinaan.



Nyt on hyvä aika tyhjentää pakastimet puolukasta :)

1 kommentti:

  1. Kiitos! Tulin varta vasten kurkkimaan, joko resepti on täällä ja olihan se. :) Testiin menee, ehkä jo tulevana viikonloppuna.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.