torstai 18. helmikuuta 2016

Omena-kaneli-maustekakku

Harvoin viikolla iskee leipomis inspiraatio, mutta tänään iski. Etsin jotain super simppeliä ohjetta ja kaapistani tarttui Valion Leivotaan lämpimäisiä kirja. Sieltä löytyi aivan täydellinen "kaikki aineet sekaisin ja uuniin" kakku. Ja mikä parasta, sain käyttää joulutortuista jääneen omena-kanelimarmeladin jämiä kakkuun. Resepti löytyy myös Valion sivuilta.


5  dl vehnäjauhoja
2 1/2  dl sokeria
1  rkl kanelia
2  tl leivinjauhetta
1 1/2  dl juoksevaa margariinia
1  dl omenasosetta
2  dl rasvatonta piimää

Sekoita kulhossa kaikki aineet keskenään. Kaada taikina hyvin voideltuun (ja korppujauhotettuun) 1,8 litran kakkuvuokaan. Paista Omena-kanelimaustekakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 55 min. (Peitä kakku leivinpaperilla paiston puolivälissä). Anna jäähtyä hetkisen. Kumoa.
Voit halutessasi korvata omenasoseen luumumarmeladilla tai kirsikkahillolla.


Laitoin siis omenasoseen sijasta omena-kanelimarmeladia ja vähensin kanelin määrää 2 tl, sillä marmeladissa oli sitä jo valmiiksi. Olisi voinut laittaa tuon 1 rkl, sillä ei kakku liian kanelinen ollut. Olin myös niin laiska emäntä, etten korppujauhottanut vuokaa, enkä peittänyt puolivälissä paistamista. Kakusta tuli todella hyvää. Nyt voin kokeilla kakkua kaikissa jämämarmeladien mauissa.


1 kommentti:

  1. Nam! Just kattelin samanlaista marmeladipurkkia tuolla jääkaapissa ☺

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.